Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting


Verjaardagskaarten

Op zoek naar een leuke, originele, hippe, klassieke of moderne verjaardagskaart? Laat je verrassen door onze wenskaarten; met vilt, met hout of kleurrijke kunst.
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-32 van 156

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-32 van 156

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verjaardagskaarten leeftijd!

Elke verjaardag is bijzonder, weer een jaar erbij.. maar sommige leeftijden die bereikt worden springen er toch een beetje uit. Het begint met 1 jaar worden, maar wat denk je van 18 worden of 21? Daarom hebben we een mooie serie verjaardagskaarten leeftijd gemaakt.

Een leuke verjaardagskaart sturen!

Verras de jarige job met een originele kaart op zijn of haar verjaardag! Dat maakt de dag meteen al een stuk feestelijker en het is een kleine moeite. Bij De Kaartenmakers vindt je mooie verjaardagskaarten voor mannen, vrouwen en kinderen... Handige tip; koop ene paar verjaardagskaarten zodat je nooit misgrijpt.

Uitnodigingen kinderfeestje

Een kinderpartijtje maakt de verjaardag van je kind helemaal top. Samen knutselen, naar de kinderboerderij, samen sporten of een bezoek aan een pretpark... maar eerst moeten natuurlijk de vriendjes en vriendinnetjes worden uitgenodigd. Leuke uitnodigingen nodig voor een verjaardagsfeestje?

Verjaardagskaart voor een man

Voor een jarige man een leuke verjaardagskaart vinden is toch vaak wat lastiger. Daarom hebben wij een aantal mannen-kaarten bij elkaar gezet om het zoeken iets makkelijk te maken. Handig toch!

Waarom vieren wij eigenlijk onze verjaardag?

Een verjaardag vieren is feestelijk, zeker als je nog een kind bent. De spanning van de kadootje, van in het middelpunt staan... Maar waarom zijn we onze verjaardag gaan vieren? In de oudheid was er nog geen kalender, maar mensen wisten toen ook al dat ze ouder werden en dat het leven eindig was. Met de komst van de kalender (16e eeuw) werd de speciale datum wel vastgelegd en gevierd uit dankbaarheid voor het leven.

De oorsprong van de verjaardagdstaart, waar veel mensen dol op zijn, ligt waarschijnlijk bij de Grieken en is relateerd aan de feestdag van hun Goden. Ze maakten een maanvormige taart bij die vieringen en versierde die met kaarsen om het feestelijker te maken. Maar het duurde nog wel even voordat iedereen van een verjaardagstaart kon genieten op zijn verjaardag. Allereerst was het alleen weggelegd voor de rijken der aarde. Tijdens de industriële revolutie werd massaproductie van taarten mogeljik en kon iedereen langzamerhand zich een lekkers taart veroorloven op de feestelijk dag.