Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting

Valentijnskaarten

Heeft iemand je hart gestolen? Laat het die persoon weten en stuur een mooi lieve Valentijnskaart!

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

 

Valentijnskaarten

Altijd leuk om je (geheime) liefde te laten weten wat je voor hem of haar voelt... dus ben je op zoek naar een mooie Valentijnskaart, neem dan een kijkje in onze collectie. Valentijnskaarten met zilver of goudfoliedruk, handgemaakt op kraft, gedrukt met fluor inkt; bij De Kaartenmakers vind je lieve, hippe en grappige wenskaarten voor Valentijnsdag.

Kado envelopje voor je lief op Valentijnsdag

Lieve kleine envelopjes om een kadobon of geld te geven op Valentijnsdag.. want soms moet je lief gewoon even verwennen.

Over Valentijnsdag

Elk jaar valt Valentijnsdag op 14 februari. Na Nieuwjaarsdag is Valentijnsdag het meest gevierde feest ter wereld. Op deze dag geven geliefden elkaar extra aandacht met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. In sommige landen is het vieren van deze dag van de liefde verboden ( o.a. Maleisië, Iran, Rusland, Saudi-Arabië, Indonesië en Pakistan)

Valentijnskaarten en -gedichten Al in de vijftiende eeuw werden er Valentijnskaarten en -gedichten gemaakt en verstuurd. Zo is er in Groot-Brittannië een gedicht bewaard gebleven dat prins Karel van Orléans aan zijn vrouw schrijft en waarin hij haar aanduidt als zijn ‘Valentijn’. Behalve kaartjes en gedichtjes zouden Engelsen in sommige kringen op Valentijnsdag ook lootjes hebben getrokken: de naam op het lootje verraadde met wie je een keertje uit mocht.