Genieten van de zomer..

Tijdens de periode 21 juni tot en met 12 juli doen wij het wat rustiger aan.. Natuurlijk kun je wel een bestelling in onze webshop plaatsen, maar houd er rekening mee dat de levertijd iets langer is. (3 tot 4 werkdagen). Dank voor het begrip en iedereen een fijne zomer gewenst, dat de zon maar eens mag gaan schijnen!

 

Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting

Haarlemse kerstkaarten, poster, kalenders en meer..

Deze prachtige stad aan het Spaarne verwerkt tot mooie wenskaarten, kerstkaarten, verjaardagskalenders, magneten, schriften..

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-32 van 99

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-32 van 99

per pagina
Van hoog naar laag sorteren


Postkaarten of ansichtkaarten van Haarlem

De rijke geschiedenis van deze stad zorgt voor de vele mooie plekjes, waar wij als De Kaartenmakers dankbaar gebruik van maken voor het maken van prachtige wenskaarten, ansichtkaarten, magneetjes en kalenders. Met als resultaat een uitgebreid assortiment van uniek Haarlemse producten. Wenskaarten met het Teylersmuseum, kerstkaart met de kerstboom voor de Grote of St. Bavokerk of een magneetje van Molen de Adriaan.

Verjaardagskalender Haarlem

Allerlei leuke producten van onze mooie stad...handig als je op zoek bent naar een leuk kadootje voor iemand die in Haarlem heeft gewoond en naar het buitenland is verhuisd. Of er is geboren of die gewoon houdt van deze stad aan het Spaarne. Wenskaarten van Haarlem, ansichtkaarten van Haarlem, een verjaardagskalender van Haarlem en zelfs eiers dopjes van deze mooie stad...

Haarlem, stad aan het Spaarne

In de 10e eeuw wordt Haarlem voor het eerst genoemd. Weliswaar onder de naam 'Haralem'. Graaf Willem II verleende Haarlem in 1245 zijn stadsrechten. Het ging de stad in de 13e en 14e eeuw voor de wind door de scheepsbouw, de lakennijverheid en alle bierbrouwerijen. In de Tachtigjarige Oorlog koos Haarlem de kant van Willem van Oranje. De Spanjaarden belegerden de stad en in juli 1553 moesten de uitgehonderde Haarlemmers zich overgeven. Pas in 1577 vertrokken de Spanjaarden. Haarlem had als katholieke stad zwaar te lijden tijdens de refromatie. Door het akkoord van Veere werd Haarlem de enige Hollandse stad met gelijke rechten voor katholieken en protestanten. Het voorkwam echter niet dat in 1578 de protestanten de toen nog katholieke Grote Kerk op de Grote Markt bestormden. In 1581 werd het Akkoord van Veere beëindigd. Vanaf dat moment was er nog maar één godsdienst toegestaan (Gereformeerd). De katholieke Haarlemmers doken onder in schuilkerken.


Nadat de rust was teruggekeerd zagen veel Vlamingen en Fransen hun kans en trokken naar Haarlem. Zij bezorgden de Haarlemse laken- en linnenhandel een nieuweimpuls. De beroemde schilder Frans Hals was een zoon van een van deze Vlaamse immigranten. Een periode van enorme bloei volgde. Het aantal inwoners groeide binnen 50 jaar van 18.000 naar 40.000, wat Haarlem tot een van de grootste steden van Holland maakte. De economische bloei was vooral te danken aan de textielnijverheid, maar ook aan boekdrukkunst en tulpenhandel.

Kerstkaarten Haarlem

Kerstkaarten van Haarlem versturen tijdens de feestdagen? Kijk dan eens bij ons assortiment kerstkaarten Haarlem. Mooie luxe kerstkaarten Haarlem met prachtige sfeervolle foto's of mooie tekeningen, al dan niet hanggemaakt.