Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting


Geboortekaartjes

Op zoek naar een leuk lief hip geboortekaartje voor jongen of meisje? Bij De Kaartenmakers vind je bijzondere geboortekaartjes. Wij helpen, adviseren en begeleiden jullie bij het realiseren van jullie geboortekaartje.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-32 van 43

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-32 van 43

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Advies en hulp bij jullie geboortekaartje

Een geboortekaartje is een bijzonder kaartje. Het moet helemaal passen bij jullie wensen en ideeën... Dus bij specifieke vragen of wensen, bel ons gerust (023 - 54 00 952). De ontwerpen worden allemaal bij De Kaartenmakers gemaakt, waardoor wij heel flexibel zijn in het toepassen van jullie eventuele wensen. Hulp of advies nodig? We zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 9.00 -18.00 uur.

Eigen idee voor geboortekaartje?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie zelf een leuk idee hebben voor het geboortekaartje, maar dat jullie graag ondersteund willen worden bij de realisatie van dat idee. Wij kunnen jullie helpen bij het bepalen van het papier, de druktechniek, het formaat en nog veel meer. Want een idee omzetten naar een echt uniek geboortekaartje daar zijn we bij De Kaartenmakers goed in. Schroom dus niet om ons te bellen 023 - 5200952 of mailen info@dekaartenmakers.nl

Geboortekaartjes bijzondere technieken

Het aanbod van collecties geboortekaartjes is door de komst van internet enorm toegenomen. Vroeger ging je naar de drukkerij in de buurt, tegenwoordig kun je terecht in de enorme hoeveelheid webshops. Dat biedt voordelen; je kunt rustig kijken wat voor stijl je aanspreekt. Klassiek, hip, kleurrijk, modern of letterpress. Maar om een goede keuze te kunnen maken is het wel van belang dat jullie weten wat er met bepaalde termen of druktechnieken wordt bedoeld. Vandaar dat wij hier een aantal termen even nader toelichten.

 • Letterpess:
  Deze oude ambachtelijke druktechniek maakt gebruik van een Degel. MIddels clichés wordt op de degelpers (tussen de 70 en 100 jaar oud) tekst en eventuele afbeelding verdiept in het papier gedrukt. Je voelt het gedrukte (vorm en inkt) iets dieper in het papier liggen. Aan de andere kant van het papier zie je ook een beetje de doordruk van wat op de voorkant is gedrukt. Deze techniek wordt ook wel boekdruk genoemd.

 • Cliché:
  Een cliché is een metalen afdrukvorm van bijvoorbeeld de naam van jullie kindje (denk aan een stempel) waarmee de vorm verhoogd of verdiept op het kaartje kan worden gedrukt.

 • Foliedruk:
  Foliedruk is een speciale drukgang die via een clichévorm en verhitting glanzend materiaal (folie) op het kaartje drukt (bijvoorbeeld goud of zilverkleurig). Soms wordt er gebruik gemaakt van een bestaand cliché en soms moet er speciaal een nieuw cliché (bijvoorbeeld naam van kindje) worden gemaakt. Dit bepaalt mede de kosten van deze drukgang.

 • Preeg of pregen:
  Deze drukgang maakt ook gebruik van een cliché en zorgt er voor dat de afbeelding op het cliché  (letters of een illustratie-vorm) voelbaar op het papier komt te liggen, een soort reliëf of braille.


Gratis model van je geboortekaartje

Een paar geboortekaartjes gevonden in onze collectie die jullie graag in het echt willen zien? Bestel dan een gratis model (maximaal 3 kaartjes). De modellen die jullie per post ontvangen, geven een goede indruk van de grootte, de kleurstelling, de papiersoort, de ruimte voor jullie teksten. Handig om de definitieve keuze te kunnen maken. Voor eventuele vragen of wensen kunnen jullie ons elke werkdag bellen tussen 9 -18 uur voor persoonlijk advies.

Mooie envelop maakt je geboortekaartje compleet

Een mooi kaartje verdient een mooie envelop. Daarom hebben wij naast witte of gebroken witte enveloppen, ook een aantal gekleurde enveloppen in onze collectie. ( Onze enveloppen ). Maar ook als de gewenste kleur er niet tussen staat kunnen wij jullie verder helpen. Bel ons gerust en vraag naar de mogelijkheden (023-5400952). Wij helpen je graag verder.

Enveloppen eerder ontvangen om alvast te schrijven

Het is natuurlijk ontzettend fijn om jullie enveloppen als eerder klaar te hebben liggen. Want ten tijde van de geboorte is het druk genoeg en moeten jullie vooral kunnen genieten van de kleine. Het vooruit sturen van de enveloppen is bij ons geen enkel probleem. Kies de gewenste envelop en wij sturen ze jullie snel toe. ( kosten: € 7,50 ). Hebben jullie een adressenllijst in excell? Dan kunnen wij, indien gewenst, ook de adres-etiketten voor jullie verzorgen.

Unieke naamslinger voor jullie kindje

Een leuke aanvulling op de inrichting van de babykamer; de grote naamslinger van De Kaartenmakers. De naam van je kindje als een houten-slinger voor aan de muur of op de kamerdeur. Natuurlijk ook een leuk en origineel kado! Naamslinger