Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting

Eigen Rouwkaarten maken en versturen

Wanneer er een dierbare van u overlijdt, komt er veel op u af. Er moet ineens veel geregeld worden, terwijl het u het verlies waarschijnlijk nog niet een plek hebt kunnen geven. Een rouwkaart is een van die dingen die ook voorbijkomen bij het regelen van de uitvaart.
Een rouwkaart is altijd heel persoonlijk, want u wilt dicht bij de overleden persoon blijven om hem of haar een laatste eer te bewijzen. Om u op weg te helpen op het gebied van rouwdrukwerk, hebben wij een overzicht gemaakt met tips waar u op moet letten bij het maken en versturen van een rouwkaart.

 1. Een rouwkaart maken

  Met een rouwkaart brengt u familie en vrienden van de overledene op de hoogte. Hiermee nodigt u ze ook uit voor de begrafenis of crematie. U kunt rouwkaarten bestellen bij uw uitvaartverzorger of zelf (laten) maken. Dit is mogelijk zodra alle informatie rond de uitvaart bekend is. Vraag altijd een bevestiging op papier van uw uitvaartverzorger zodat tijdens het maken van de kaart hierin geen fouten kunnen ontstaan. Als u de kaart zelf wilt maken kunt u bijvoorbeeld een mooie foto van de overledene gebruiken in combinatie met eigen tekst. Bij het ontwerpen en opmaken van de rouwkaart zijn wij van De Kaartenmakers u graag van dienst.
 2. Rouwkaarten bestellen

  Rouwkaarten moeten in een keer foutloos gedrukt worden. Daarom is het belangrijk dat u de juiste informatie bij de hand heeft tijdens het bestellen van een rouwkaart. Hierdoor kunt u bij een proefdruk gemakkelijk controleren of alle gegevens op de rouwkaart kloppen. Deze juiste gegevens krijgt u van uw uitvaartverzorger.
 3. Wanneer verstuur ik een rouwkaart?

  Het is belangrijk dat u een rouwkaart zo snel mogelijk verstuurt. Om rouwkaarten met de hoogste prioriteit door PostNL te laten bezorgen, maakt u gebruik van speciale rouwpostzegels. De prijs is hetzelfde als normale postzegels. Houd er rekening mee dat u rouwkaarten niet via de gewone brievenbus kunt verzenden. Deze doet u altijd eerst in een verzamelenvelop die u kunt kopen bij elk postkantoor. Op deze verzamelenvelop staat een barcode waarmee PostNL de rouwkaarten kan traceren. U kunt de verzamelenvelop afgeven op een PostNL postkantoor.
  Uiteraard kunnen wij het aanschaffen van de juiste postzegels en de speciale verzamelenvelop voor u verzorgen.
 4. Controle op het versturen van de rouwkaarten

  We raden aan om ook een kaart naar uzelf en aan de uitvaartverzorger te sturen. Op die manier kunt u controleren of de rouwkaarten op tijd zijn bezorgd. Als blijkt dat de kaarten niet de volgende werkdag zijn aangekomen, raden we u aan om contact op te nemen met de klantenservice (0900-0990 10 cent p/m) van PostNL.

Als u een uitvaart moet regelen is het mogelijk om het vrij besteedbare bedrag van de (eventuele) uitvaartverzekering te gebruiken voor rouwkaarten of ander drukwerk rondom de uitvaart. Zo is het mogelijk om de rouwkaart nóg persoonlijker te maken. Denk hierbij aan de keuze van een ander papiersoort, lettertypes of een andere vouwvorm van de kaart.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van rouwkaarten, bedankkaarten en rouwboekjes? De Kaartenmakers staan voor u klaar en denken graag mee over de mogelijkheden die er zijn.

Deze tekst is samengesteld in samenwerking met Monuta. Monuta John Bres is de uitvaartverzorger voor Haarlem e.o.

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.